Refredat, un clàssic de l’hivern que es pot eliminar amb aquests aliments

Refredat, un clàssic de l’hivern que es pot eliminar amb aquests aliments

El fred i el vent han tornat després d’unes setmanes en les que hem viscut unes temperatures estranyament altes per a l’estació hivernal que estem vivint. Hem hagut de tornar a treure de l’armari bufandes, gorres, guants… i molts de nosaltres no ens hem pogut deslliurar d’un bon refredat, causat en gran part per aquests canvis bruscos de temperatura en tan poc temps.

Encara que el refredat comú és molt difícil d’evitar (es caracteritza per la secreció, congestió nasal, mal de coll, feblesa corporal, esternuts, ronquera, malestar general…), si que hi ha maneres d’alleujar-lo amb una dieta concreta rica amb diferents aliments que ens poden ajudar a prevenir o reduir la intensitat del refredat. La vitamina C és, per exemple, indispensable per una funció òptima del sistema immunitari per combatre el virus i bacteris responsables del refredat.

Els aliments recomanats rics amb aquesta vitamina son:

  • Kiwi, raïm, maduixes, meló , papaia, verdures de fulla verda, cols, tomàquets, bròquil i tota la família de cítrics com la taronja, llima, llimona, mandarina..

Tanmateix hi ha també altres remeis naturals que es poden utilitzar en el tractament del refredat comú. L’all i la ceba, ja siguin en cru o bé cuinades per exemple en sopes, tenen una potent acció antivírica. L’all conté Alicina i la ceba Quercetina. Ambdós fluïdifiquen el moc i ajuden a l’expectoració.

Les fruites cítriques, com la taronja, la llimona i les mandarines porten molta vitamina C, que intervé en el sistema immunitari del nostre organisme i ens ajuden a combatre els atacs externs de virus i bacteris.

L’aigua, evidentment, també és fonamental per a una bona recuperació del nostre refredat. Ja sigui sola o combinada amb sucs o sopes, caldos, o amb els altres ingredients naturals que us hem recomanat. Per als amants de les infusions, podem utilitzar-les també amb herbes medicinals aromàtiques com el poniol, herba Lluïsa, farigola, romaní, sàlvia, menta…

Doncs apa, ja ho sabeu! Que us recupereu ben aviat, que amb quatre dies ja començarem la primavera!